20 Aralık 2017 Çarşamba

Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım~♡

Merhabalar!🌸
Bugün biraz verimsiz geçti benim için. Ne ders çalışabildim ne yapmam gereken diğer şeyleri yapabildim. Akşam 8-9 gibi kendime gelmeye başladım ve canım nasıl tatlı çekti nasıl~🍰

Günler önce yine böyle bir tatlı krizi anımda internetten bulup da yaptığım bir muhallebi tarifi vardı. Evdeki ufak tefek malzemelerle şipşak yapılabilecek bir tarif. Mutfak konusunda benim kadar üşengeci yoktur. O kadar üşengecimdir ki, bulduğum tarifler de hep hazırlama süresi kısa olan tariflerdir:) Bu da en fazla 15- 20 dakikada hazırlanabilen bir tarif:)

Eğer benim gibi üşengeçler varsa, bu kadar kısa sürede hazırlanan bir tatlıyı onlarla neden paylaşmayayım ki dedim ve oturdum klavyenin başına:)

Malzemeler 
♡ 1 lt süt
Tepeleme 3 yemek kaşığı buğday nişastası
♡ Tepeleme 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
 1 paket kremşanti
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
♡ Kremalı bisküvi (ben negro kullandım)
Muz

Yapılışı
Süt, nişasta, un ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz. Kıvamını alınca altını kapatıp ocaktan alıyoruz. 1-2 dakika sonra kremşanti,vanilya ve margarini katıp iyice karıştırıyoruz. 
Bisküviyi robottan geçirip tatlıyı koyacağımız kasenin dibine döküyoruz. Dilimlediğimiz muzları koyup üzerine muhallebiyi ve kalan bisküviyi ekliyoruz. 

İşte bu kadar

Bisküvim olmadığında da yarısını döküp yarısını da kakaoyla karıştırıp döktüm. Arasına ve üzerine de damla çikolata serpiştirdim. Böyle de çok lezzetli oldu:)

Umarım siz de beğenirsiniz
Mutlu akşamlar

3 yorum: